Lederudvikling – derfor er det vigtigt

Ikke alle chefer og ledere finder det nødvendigt eller relevant med et ledelseskursus eller lederudvikling, hvilket der kan være flere forskellige årsager til. Alligevel er det værd at overveje kurser og her kommer der nogle årsager til hvorfor:

  • Vi hører tit udtrykket ”vær en leder, ikke en chef” – dette er noget, man blandt andet lærer på sådanne kurser. Vælger man at sætte sig op efter at blive en leder, vælger man også at arbejde sig imod et mere dynamisk team på arbejdspladsen, og vil få et bedre sammenhold med sine ansatte og kollegaer.
  • Professionel lederudvikling handler dog ikke kun udelukkende om en dynamisk arbejdsplads, det handler også om at følge med i udviklingen. Verden i dag er i konstant udvikling med alt, og man er derfor nødsaget til at følge med denne udvikling, hvis man som virksomhed vil overleve. Dette er også noget, man lærer på et sådanne kursus.
  • Man kan også lære det anerkendte og lærerige change management som helt enkelt går ud på det, titlen refererer til – nemlig forandringsledelse. Dette kan dog have en sammenhæng med det første punkt i og med at det kan skabe en dynamisk arbejdsplads og et bedre sammenhold kollegaer og chefer imellem. Men det er også med til at lære omstillingsparathed og håndtering af frustrationer.
  • Et lederudviklingskursus er desuden med til at give redskaber til, hvordan man håndterer konflikter mellem kollegaer og ansatte. På denne måde opretholder man også en dynamisk arbejdsplads og er samtidig den leder, de ansatte har brug for, som går forrest og løser de problematikker, der skulle opstå.

Som beskrevet allerførst, kan det for nogle virke overflødigt med et ledelseskursus eller lederudviklingskursus, men medarbejderudvikling er også vigtigt, når man er leder. Et ledelseskursus er ikke kun relevant for chefen eller lederen, men for hele firmaet. Man opnår fremskridt i det arbejdsmæssige, hvorved de ansatte har bedre mulighed for at opretholde en fornuftig arbejdsmoral. Ved at opnå dette, vil man typisk også opleve en fremgang i den generelle dynamik på arbejdspladsen, hvilket selvfølgelig medfører en bedre arbejdstilgang – og måske endda bedre resultater.

Så hvis man sidder og tænker, at det er unødvendigt, spild af tid og penge, og det ikke er noget, man selv eller ens virksomhed har brug for, så tænk om igen. Ledelseskurser er uden tvivl værd at bruge penge og tid på – de betaler sig selv tilbage i sidste ende.

Proacteur ApS

Lottenborgvej 24 B

2800 Kgs. Lyngby

70232240

Comments are closed.