Den digitale verden åbner op for nye muligheder

Digitalisering er kommet for at blive. Selvom mange stadig er ved at vænne sig til den nye verden, går udviklingen stærkt. Som virksomhed er det derfor vigtigt, at man hopper med på vognen. Der er både fordele og ulemper ved den nye digitale verden. Virksomheder, regeringer og privatpersoner er alle blevet mere sårbare over for nye trusler i form af hackerangreb. Derfor kræver digitalisering også investeringer i cybersikkerhed. Til gengæld er der mange områder af både dagligdagen og forretningslivet, der er blevet nemmere med de nye digitale fremstød.

Effektive arbejdsgange med digitalisering

Digitalisering kan især tilbyde nye og mere effektive arbejdsgange, end der tidligere er set. I dag er det gammeldags blot at sende e-mails frem og tilbage, for der er mulighed for at dele dokumenter langt hurtigere gennem for eksempel cloud-baserede løsninger. Muligheden for hurtig og effektiv deling af viden, slankere processer og mindre ressourcespild, fordi der blandt andet ikke skal printes dokumenter i nær samme omfang som før – alt dette optimerer arbejdsgangene i en virksomhed eller organisation. En anden fordel er, at mindre forbrug af kostbare ressourcer fører til færre udgifter, så virksomheden på sigt sparer penge. Selvfølgelig kræver alt dette, at virksomheden investerer i ny teknologi og IT-løsninger, herunder som nævnt IT-sikkerhed, for at få gennemført digitaliseringsprocessen effektivt.

Højere produktivitet og sikker dokumentation

Mange nye undersøgelser kan konkludere, at de virksomheder, der allerede nu har implementeret digitalisering i deres arbejdsgange, har en højere grad af produktivitet end før digitaliseringen. Det betyder, at de virksomheder, der endnu ikke er fuldt digitaliserede, risikerer at bliver overhalet og miste kunder og markedsandele.

En anden fordel er, at digitale processer giver øget gennemsigtighed samt bedre og mere sikre former for dokumentation. Elektronisk bogføring betyder, at dokumenter ikke bliver væk, og de kan nemt opbevares i flere år, uden at dokumenterne optager kostbar fysisk plads.

Digitale værktøjer til dokumentdeling

Deling af information er et af de områder, hvor digitalisering virkelig rykker. Derfor har især byggebranchen taget de digitale muligheder til sig. I dag er det muligt at digitaliseret værktøjer til byggeprojekter, hvad der også kaldes digital facility serviceNye systemer i form af projektweb kan hjælpe byggefirmaer med at holde styr på de mange dokumenter, der er involveret i et byggeprojekt, endda med 3D versioner af tegningerne til byggeriet. En af de store fordele ved den fagre nye digitale verden er netop nemt og effektiv vidensdeling og kommunikation i en virksomhed og med virksomhedens kunder og samarbejdspartnere.

RIB A/S
Ryesgade 19C
2200 København N
35 24 52 50

Comments are closed.