Sådan besigtiger du badeværelser ved huskøb

Når man kigger på ny bolig, kigger man ofte efter nogle specifikke ting. Herunder er beliggenheden, udsigten, størrelse af grunden samt badeværelser og køkkener. Dette er ting, man enten ikke kan ændre på, eller som er dyre at lave om. I det følgende vil vi opstille en lille liste over de ting, der er vigtige at se efter, når du kigger på hus og ikke ønsker at investere alt for meget i et nyt badeværelse.

Woman Adjusting a Faucet in a Domestic Bathroom

Fuger

Udseendet af fugerne mellem fliserne behøver ikke røbe hvilken stand badeværelset er i, men de har en tendens til at gøre det alligevel. Disse bliver hurtigt misfarvede og ser man, at de har været hvide fra starten af, og nu er brunlige eller grålige, er det et tegn på, at det er noget tid siden badeværelset grundigt er blevet gennemgået. Det kræver nemlig ikke ret meget mere end normal rengøring at gøre fugerne rene. Hvis den tidligere husejer ikke har formået at gøre dette inden du kom og kiggede på huset, hvor mange andre ting er så også blevet forsømt? Rene flisefuger er ikke et tegn på et velholdt badeværelse i sig selv, men det en god start.

Brusenichen

Igen kan man kigge på fugerne for at vurdere alderen, men brusenichen vil ofte være mere kalket til end resten af badeværelset. Bliv ikke bange hvis brusenichen eller badekaret ser lidt slidt ud, denne form for interiør bliver brugt meget og ser stort set aldrig ud, som de gjorde, lige da de blev installeret.

Toilettet

Forbered dig på, at skifte toiletbrættet på alle husets toiletter, når du flytter ind. Selve toilettet kan dog være irriterende at skulle skifte, men det vigtige her er, at se hvor mange toiletter der er, da dette indikerer, hvor mange rør der er trukket i huset. Det er nemlig VVS-arbejdet, der er det dyre, og kan give en stor regning, hvis der eksempelvis skal installeres et nyt badeværelse. Et ekstra badeværelse eller toilet i kælderen eller lignende, der ikke er super flot, kan være en gave i forhold til intet. Selv et lille badeværelse i København kan være dyrt at installere fra nyt, fordi man ligeledes skal have fat i en lokal VVS’er i København, der skal trække de nødvendige rør.

Kig op, snus ind

Andre ting at undersøge kan være loftet. Kig efter plamager og misfarvninger. En indikator på svamp eller mug kan være mørkere områder og en lidt hengemt lugt. Hvis der generelt er mangel på udluftning på badeværelset er dette også noget, du bør bide mærke i.

Leon Petersen VVS A/S
Baldershøj 1
2635 Ishøj
Tlf: 78 77 17 09

Comments are closed.