På oplevelsesrejse med andre unge

En af de bedste oplevelser, man kan give sig selv, er at rejse. For de unge, der bliver færdige med en ungdomsuddannelse, er det derfor nærliggende at tage ud og rejse, mens de beslutter sig for, hvilken vej de vil vælge i livet. Et eller to sabbatår i udlandet kan være en kærkommen pause fra skolen og hverdagen hjemme i Danmark, og samtidig kan rejsen i sig selv byde på fantastiske oplevelser, der giver perspektiv på de vigtige livsvalg, som mange vil stå over for, når de kommer hjem igen.

Oplevelsesrejser

Mange vælger derfor at arbejde frivilligt, mens de er ude og rejse, for at få noget livserfaring og prøve at stå på egne ben, såvel som at give noget tilbage til de ofte ret fattige områder, som de besøger på deres rejse. Flere og flere erkender værdien af frivilligt arbejde som en måde, hvorpå man kan gøre noget godt for andre og samtidig forbedre sine sprogkundskaber og komme tæt på andre miljøer og kulturer. Flere rejseselskaber specialiserer sig derfor i at arrangere ture for unge, der gerne vil rejse til især Afrika og Asien. Disse grupperejser for unge er ofte en kombination af adventureture og frivillige arbejdsophold i lokalområderne. Her benytter selskaberne unge guider, der kan interagere i øjenhøjde med de unge, rejselystne turister, og turene bliver ofte sammensat, så de er mere fleksible end mange af de rejsepakker, der eksempelvis henvender sig til familier og seniorer.

Ud fra kendskabet til områderne bliver pakkerejserne sammensat, så de spænder over op til 3-4 forskellige lande over perioder på flere måneder. Her kan man både komme på fotosafarier og se savannens eller junglens vilde dyr, snorkle med skildpadder og farvestrålende fisk, tage på trekking og overvære fremmedartede kulturfestivaler, og samtidig bo perioder i små lokalsamfund, hvor man er med til at passe børnehjemsbørn, undervise lokale skolebørn i engelsk eller hjælpe til på dyrehospitaler og deltage i dataindsamling omkring truede dyrearter. Der er kort sagt et utal af muligheder, men fælles for rejserne er, at de alle tilbyder storslåede naturoplevelser, sjov og sammenhold, parret med en vis social bevidsthed og ønske om at ”give noget tilbage” til de steder man besøger. På den måde bliver rejserne mere miljøbevidste end tidligere tiders enlige rygsækrejsende, fordi disse grupperejser også giver mulighed for, at lokalsamfundene kan få noget ud af de unge turister – enten ved at tjene penge som lokale guider eller ved det frivillige arbejde som de unge er ivrige efter at udføre.

Adventure Heart
Christianshusvej 193
2970 Hørsholm
Tlf: 45 76 18 00

Comments are closed.