Hvad laver en ejendomsmægler?

boligsalg

En ejendomsmægler er en person, som arbejder på vegne af en køber eller sælger af en bolig, en lejlighed, detail-ejendom eller lignende. En ejendomsmægler kan specialisere sig inden for nogle specifikke typer af fast ejendom, for eksempel erhverv eller privatboliger – da der herunder findes forskellige typer af kontrakter, for eksempel i forbindelse med salg af fast ejendom eller leje af en lejlighed.

Følger man for eksempel en ejendomsmægler i deres arbejde på Østerbro oplever man, at deres hovedopgave består i at forhandle mellem købere og sælgere og udlejere og lejere om en gensidig aftale om prisen og kontraktens struktur og indhold. Du kan eksempelvis modtage en faglig rådgivning af ejendomsmæglere i forbindelse med køb og salg af din ejendom eller bolig. Du har sikkert også hørt, at der kan være et par tilfælde, hvor folk har været bedre stillet uden en ejendomsmægler. Men i langt de fleste situationer vil en ejendomsmæglers evne, viden og erfaringsgrundlag altid være uvurderlige.

Ejendomsmægleres opgave er at være på forkant med viden om de aktuelle tendenser på boligmarkedet. Eksempelvis kan du få en salgsvurdering af din bolig på Østerbro og blive bekendt med tilsvarende salgspriser af andre boliger i dit nabolag. På den måde kan du få et sigende billede af, hvad din bolig kan sælges for.

Når du er længere inde i din salgsproces er det her, at en ejendomsmægler er værd at have med på holdet! En stor del af ejendomsmæglerens opgave er nemlig, at fortælle dig, hvordan du får din bolig eller ejendom til at skille sig mest ud. Din ejendomsmægler har både kompetencerne og erfaringerne til at vide, hvor og hvordan din bolig bør angives og markedsføres. Desuden kan din ejendomsmægler også fortælle dig, hvordan du bør gøre din bolig i stand, og hvordan den kan præsenteres til et eventuelt åbent hus.

En ejendomsmæglers opgave er derudover også at forhandle om priser og yderligere betingelser for din bolig. Det betyder, at du altid vil have en professionel ved din side, som kan forhandle og sørge for, at en eventuel aftale i forbindelse med din bolig eller ejendom vil give et udbytte for dig. Og dét er helt sikkert en fordel, som er værd at betale for. 

RealMæglerne Østerbro
Østerbrogade 91
2100 København Ø
Tlf: 70 26 46 06

 

Comments are closed.